Diabeteskunnskaper

Type 1 kontra type 2

Type 1 kontra type 2

Det som er karakteristisk for diabetes type 1 og type 2, er en forhøyet blodsukkerverdi som følge av insulinmangel eller manglende virkning av eksisterende insulin.

Insulinbehandling

Insulinbehandling

Insulin spiller en viktig rolle i stoffskiftet. Ved diabetes type 1 produserer ikke bukspyttkjertelen lenger insulin. Det må tilføres via insulinbehandling.

Barn og ungdom

Barn og ungdom

Diabetes type 1 er den vanligste stroffskiftesykdommen hos barn. Takket være moderne behandlingsformer og legemidler finnes det i dag svært effektive behandlingsmetoder.

Diabetes og reise

Diabetes og reise

Hvor skal jeg pakke alt diabetesutstyret - i håndbagasjen eller i kofferten? Hvordan beskytter man insulin best mot varme? Hva må gjøres ved tidsforskjeller?

Komplikasjoner

Komplikasjoner

Det er viktig å være klar over symptomene og behandlingsalternativene dine for å kunne forhindre hypoglykemiske nødstilfeller.

Følgesykdommer

Følgesykdommer

Dersom blodsukkerverdien forblir for høy over år og aldri blir normalisert, kan det føre til en rekke farlige følgesykdommer.

Gestasjonsdiabetes

Gestasjonsdiabetes

Dette kalles svangerskapsdiabetes på folkemunne. Forekommer blant gravide og forblir ofte uoppdaget, noe som ikke er uten risiko for mor og barn.